Brev til Socialministeren

FT_Karen_Ellemann .

Den 28. august 2015 skrev jeg nedenstående mail til vores nye Socialminister Karen Ellemann.

Forleden fik jeg svar. I kan læse ministerens svar i linket efter min mail.

.

Kære Karen Ellemann

I går bragte DR TV-avisen et indslag om, hvor uanstændig en kommune kan opføre sig for at spare penge.

Hvert år finder Ankestyrelsen, at kommunerne i 34 % af sagerne har handlet ulovligt. Vi kan vel alle, kun være enige om, at DET tal skal ned. Men er vi enige om metoden??

En effektiv måde at komme de mange ulovlige sager til livs på er, at lade alle ankesager få opsættende virkning.

Så vil man uden tvivl få fjernet de sager, hvor kommunerne bevidst prøver grænser af og hvor de bevidst sagsbehandler ulovligt for at spare penge i den tid, hvor sagen afventer Ankestyrelsens afgørelse.

Ved at fjerne kommunernes incitament for at indsende sagerne til Ankestyrelsen, vil man ikke kun yde borgerne en mere anstændig og fair sagsbehandling, man vil også hindre, at kommunerne ikke spilder mere af Ankestyrelsens dyrebare tid. Og mon ikke Ankestyrelsens meget lange sagsbehandlingstid på gennemsnitligt 218 dage, vil blive væsentlig kortere…..?

Så kære Karen…..

Jeg håber, at du er den Socialminister, der endelig har forstået, at kommunerne fører en kynisk går-den-så-går-den sparepolitik uden hensynstagen til, at de rammer de svageste i deres kommune. At du har erkendt, at nogen kommuner har en intern accept af, at det er okay bevidst at udnytte systemet, hvis bare det kan spare kommunen for penge – også selvom det betyder, at man tromler et par handicappede på vejen……

Mange hilsner

Jannike Toftegaard

 

Karen Ellemanns svar

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *